După o victorie extraordinară cu Germania, 35-30, naționala României de handbal feminin tineret se bucură de o calificare în primele opt echipe ale Europei. Fetele noastre au demonstrat tărie de caracter, trecând prin momente de cumpănă, după ce au condus cu opt goluri 24-16, în minutul 39, iar Germania a revenit spre final până la un gol distanță, 27-26 în minutul 56.

Factorul decisiv a fost echipa, condusă de Simona Maior Pașca până la finalul victorios cu luciditate și fermitate, mobilizând toate resursele cu o capacitate de concentrare pe care oamenii puternici o demonstrează în momentele dificile, când se testează valoarea și se face diferența.

Azi este o zi de refacere și de analiză, iar mâine urmează meciul cu Suedia, la 19:45, în Pitești Arena. În 12 iulie vom juca meciul cu Elveția, la 19:45, tot în Pitești Arena. Naționala României are nevoie de două victorii pentru a se califica în semifinale și pentru a lupta cu medaliile pe masă.

Suporterii înflăcărați au contribuit enorm la victorie, într-o atmosferă comparabilă cu entuziasmul generat de naționala de senioare la meciul cu Portugalia, din 8 aprilie, când sala a fost arhiplină și publicul a fost răsplătit atât cu o victorie frumoasă, cât și cu un spectacol pe cinste.

Veniți să susțineți naționala României pe drumul spre medalii!

Hai, România!