Openul din Suedia a reprezentat o bună oportunitate de verificare a potențialului jucătorilor și de pregătire pentru viitoarele competiții, apropiindu-se calificările la Campionatul Eiropean.

Iată concluziile domnului Paul Ghiorghiu, antrenor federal:

„Pot spune ca in aceste meciuri tari se cladesc caracterele jucatorilor. Avem de invatat din bucuria victoriilor, cat si din tristetea generata de infrangeri.

Sunt momente in care acesti baieti se autodepasesc, sunt momente in care cedeaza, insa vom continua sa ne pregatim inclusiv individual, in afara actiunilor de lot, vom face tot ce este necesar pentru a aduce acesti baieti in forma maxima pentru calificarile la Campionatul European.

Obiectivul principal este calificarea la acest campionat, iar actiunile intreprinse pana acum si cele ce vor urma sunt menite sa consolideze atat planul tactic, cat si cel de pregatire fizica. Pot spune ca, in ciuda unui parcurs oscilant la European Open, am mare incredere in echipa, in staff si sunt convins ca in urma unui efort constant din partea tuturor putem ajunge si cu U17 masculin la Campionatul European, iar apoi, pas cu pas, spre Mondial."

Hai, România!