Naționala de tineret a României a debutat cu o victorie fără emoții la Trofeul Carpați NIRO U19, după un meci pe care l-a controlat în totalitate, 35:29, contra naționalei Macedoniei de Nord, participantă și ea la W19 EHF EURO 2023.

În Pitești Arena, gazda ”tricolorelor” și la Europeanul de tineret, care va avea loc între 6 și 16 iulie, România a condus pe tot parcursul jocului, singurele momente în care adversarele au reușit să țină aproape de echipa antrenată de Simona Maior-Pașca fiind în primele minute, atunci când scorul a fost 4:4. Cu un parțial de 4:0, România s-a distanțat la patru goluri diferență în următoarele minute, însă Macedonia de Nord, condusă din teren de Teodora Dukoska, a reușit să reducă din handicap, doar pentru câteva momente, însă, România având un avantaj de cinci goluri la pauză, 19:14.

După pauză, întregul lot avut la dispoziție pentru acest turneu, care se află în cantonament de mai bine de o lună, a fost rulat, dar acest lucru nu a afectat evoluția ”tricolorelor”, care au continuat să marcheze la foc continuu, reușind 35 de goluri în meci.

Sâmbătă, România joacă împotriva Serbiei, tot în Pitești Arena, de la ora 17:30, echipă care a pierdut în primul meci contra Elveției, scor 32:34.

Duminică, România va juca tot de la 17:30 contra Elveției, înainte de debutul la W19 EHF EURO 2023, care are loc pe 6 iulie.

Pentru România au jucat: Neagu, Cristea, Andrei – Lixăndroiu, Mihai, Danciu, Mohamed, Geamănu, Mezei, Boiciuc, Pavel, Rusneac, Grigore, Morogan, Brîndușă, Maxim, Borcan, Grosan, Romaniuc și Florea.