”Plan Talent”, programul Federației Române de Handbal început săptămâna trecută la București, a continuat azi la Suceava, cu participarea celor mai talentați sportivi ai cluburilor din zona Moldovei.

”Azi la Suceava, toate cluburile din Moldova au făcut o mobilizare generală. Antrenorii au trimis la Suceava cei mai buni copii de la toate cluburile. Programul început cu 4 ani în urmă are ca obiectiv descoperirea și monitorizarea copiilor cu cele mai bune calități pentru o arie cât mai largă de selecție pentru loturile de juniori și cadeți ale României. Cu cât aria de selecție e mai mare, cu atât calitatea loturilor este mai ridicată”, a spus Vasile Boca, antrenor la Clubul Sportiv Universitar din Suceava, coordonator al proiectului Plan Talent pentru zona Moldovei.

La evenimentul de la Suceava a fost prezent și Enis Murtaza, antrenorul lotului de cadeți născuți 2006-2007 : ”E un proiect pe care așteptam să-l reluăm. Încercăm să vedem în fiecare zonă a României potențiali și viitori componenți ai lotului. E un proiect bun pentru a monitoriza copiii și a-i verifica în anumite momente ale anului.”

”Programul Talent” a fost inaugurat în septembrie 2017 și are următoarele obiective:

Crearea unui proiect care să permită monitorizarea și selecția unui număr mai mare de jucători.
Stabilirea unei planificări tehnico-tactice organizată pentru categoria cadeți.
Sprijin acordat în vederea monitorizării și selectării jucătorilor pentru echipa națională.
Implementarea strategiei de joc stabilită pentru selecționatele naționale.
Mărirea grupului de antrenori care să aplice strategia proiectului la propriile echipe.
Proiectul permite monitorizarea permanentă a jucătorilor care, în prezent, nu au nivelul optim pentru selecția în echipa națională, astfel încât, în cazul în care evoluția lor este corectă, să poată fi oricând incluși în lotul reprezentativ național.

Proiectul ”Plan Talent” continuă în alte trei zone ale României, astfel : 24 octombrie - Timișoara, 30 octombrie - Baia Mare, 31 octombrie – Sighișoara.