În perioada 8-12 iulie, la Râmnicu Vâlcea se va desfășura Trofeul Carpați, la care Lotul Național de Junioare al României participă cu două echipe.

Am stat de vorbă cu Larisa Olteanu, antrenorul Lotului Național de Junioare despre obiectivele pe care și le-a propus la această competiție:

Ați avut primele antrenamente. Care este atmosfera la lot și cum simțiți dinamica echipei?

Echipa de junioare s-a reunit la RâmnicuVâlcea și mă bucur să văd că atmosfera la echipă este plăcută, bazată pe unitate și încredere în forța echipei. Sportivele se completează și se stimulează reciproc pentru îndeplinirea obiectivului propus. Dinamica echipei este foarte bună, fetele se antrenează la capacitate maximă și așteaptă cu nerăbdare primele meciuri internaționale după o perioadă lungă de timp.

Pentru că sunt primele meciuri internaționale după mult timp, ce așteptări aveți?

Mă aștept ca fetele să aibă o atitudine pozitivă, să dea dovadă de tărie, caracter și poftă de joc, la fel cum au făcut-o și în stagiile de pregătire anterioare, iar fiecare jucătoare să fie implicată trup și suflet și să reprezinte cu mândrie România. La finalul turneului, mă aștept să câștig o echipă și nu numai individualități.

România are două echipe la acest turneu. Care sunt obiectivele per care vi le-ați propus?

Lotul Național de Junioare are două echipe la Trofeul Carpați, putând astfel să oferim cât mai multe minute de joc sportivelor convocate. Ne- am propus ca și obiective îmbunătățirea jocului atât în atac cât și în apărare, transpunerea în joc a acțiunilor tehnico-tactice însușite la antrenamente, folosirea a două sisteme de apărare 6:0, 5:1, iar la final să știm exact ce trebuie sa îmbunătățim în perioada următoare și să definitivăm lotul pentru C.E

Meciurile din cadrul Turneul Carpați pentru Junioare vor fi transmise pe https://tv.frh.ro/

Programul meciurilor este următorul:

Vineri 9 iulie 

17.00 România A - România B

19.30 Polonia - Serbia

Sâmbătă 10 iulie

17.00 România B - Serbia

19.30 România A - Polonia

Duminică 11 iulie

11.00 România B - Polonia

13.30 România A Serbia