Federația Internațională de Handbal a anunțat organizarea primei ediții a Săptămânii Handbalului pentru Copii, programată să aibă loc în perioada 17-22 august 2020. În fiecare zi, un lector din cadrul programului IHF Handbal în Școală va susține un webinar în direct pe subiecte în strânsă legătură cu handbalul pentru copii. Astfel vor avea loc în total șase webinarii la care se poate participa prin intermediul Academiei Virtuale IHF.

Acest eveniment este deschis pentru toți, antrenori, delegați arbitri, profesori de educație fizică, părinți și copii, iar pentru a participa trebuie să vă înscrieți pe pagina Centrului Educațional IHF. Seminariile se vor desfășura în limba engleză, cu traducere simultană în spaniolă, franceză și arabă. În timpul seminariilor, participanții vor putea adresa întrebări lectorilor prin chatul integrat.

Obiectivul Săptămânii de Handbal pentru Copii este de a promova activitatea handbalistică care le oferă bucurie copiilor cu vârsta cuprinsă între 5-12 ani și pentru a îi încuraja să rămână practicanți activi ai handbalului.

Programul webinariilor live:

17 August – Înțelegerea diferențelor cheie între handbalul pentru adulți și cel pentru copii (Khaled Hammouda)

18 August – Folosirea evenimentelor și competițiilor pentru continuare dezvoltării handbalului pentru copii (Craig Rot)

19 August – Motivarea copiilor pentru a juca handbal (Ilona Hapkovași Craig Rot)

20 August – Construirea punților între continente în handbalul pentru copii (Alain Dessertenne)

21 August – Inițiative strategice pentru dezvoltarea handbalului pentru copii (Nabeel Taha Al Shehab)

22 August – Programul educațional IHF Handbal în Școală (Ilona Hapkova)