CUPA ROMANIEI, masculin si feminin, Editia 2015 – 2016.
 

Tragerile la sorti pentru determinarea jocurilor din cadrul optimilor de finala ale Cupei Romaniei vor avea loc in data de 10.11.2015 cu ocazia Adunarii Generale a FRH.

Se va desfasura dupa urmatorul sistem competitional:

  - participa toate echipele din Liga Nationala si echipele clasate pe primul loc din cele 2 serii de  divizia A, la sfarsitul Turului:

 1/8             masculin - 17.12.2015
                  feminin    - 27.04.2016

- in prima faza a competitiei, (16 echipe, cele 14 echipe din Liga Nationala si cele  2 din Divizia A) vor participa la optimile de finala, un joc eliminatoriu, in functie de tragerea la sorti (echipele gazda vor fi cele care au extras numerele de la 1-8 , iar echipele care au extras numerele 9-16 vor fi echipe oaspete ) :

Programul jocurilor

  1 – 16,  2 – 15,  3 – 14, 4 – 13,5 – 12, 6 – 11, 7 – 10, 8 – 9

- in caz de egalitate dupa 60 minute, se va proceda la arucari de la 7 metri
- castigatoarele vor participa la sferturile de finala dupa cum urmeaza:

1/4              masculin - 31.01.2016
                  feminin    - 11.05.2016

- echipele calificate vor sustine un joc eliminatoriu, in functie de tragerea la sorti (echipele gazda vor fi cele care au extras numerele de la 1-4 , iar echipele care au extras numerele 5-8 vor fi echipe oaspete );

Programul jocurilor

             1 – 8, 2 – 7,  3 – 6,  4 – 5

- in caz de egalitate dupa 60 minute se va proceda la aruncari de la 7 metri
- castigatoarele vor participa la Final Four
 

 Final Four            masculin  16-17.04.2016
                              feminin     19-20.05.2016

- echipele calificate vor juca dupa urmatorul program :

                   1 – 4,          2 – 3

- echipele invinse, pentru locurile III si VI
- echipele invingatoare pentru locurile I si II
- in caz de egalitate dupa 60 minute, se vor juca prelungiri, daca egalitatea persista se va proceda la aruncari de la 7 metri.

      Tragerea la sorti in toate fazele se va face in ordinea clasamentului sezonului 2014-2015, pentru echipele din Liga Nationala, Loc I seria Est, Loc I seria Vest pentru echipele din Divizia A

Au drept de joc sportivii care au transferul efectuat in  Liga Nationala pentru sezonul 2015 – 2016.
In Raportul de joc pot fi inscrisi 16 sportivi
In caz de egalitate dupa terminarea celor 60 minute, se vor executa direct aruncari de la 7 metri.

In FINAL FOUR,  in caz de egalitate dupa terminarea celor 60 minute se vor juca prelungiri.
Prelungirile se  vor desfăşura, după o pauză de 5 minute şi după o nouă tragere la sorţi a terenului şi mingii, două reprize de prelungiri a câte 5 minute (cu schimbarea porţilor şi o pauză de un minut între cele două reprize).
Dacă egalitatea persistă, se va repeta procedeul (2 x 5 minute cu pauză de 1 minut între reprize).

În cazul menţinerii egalităţii, se execută  o serie de câte 5 aruncări de la 7 metri alternativ de către jucătorii desemnaţi de cei doi antrenori şi evidenţiaţi la masa oficială. In aceasta faza se va trage la sorti echipa care va executa prima.(este posibil sa nu fie nevoie sa se execute toate cele 5 (cinci) aruncari ale seriei).
Un jucător nu poate executa 2 (doua) aruncări de la 7 metri în aceeaşi serie de 5 (cinci) aruncări.
În cazul în care rezultatul este tot egal, dupa prima serie se reia procedeul.

In a doua serie de aruncari echipa adversa va arunca prima aruncare. Daca si dupa a doua serie de 5 (cinci) aruncari egalitatea persista, se execută alternativ aruncari de la 7 metri pana cand o echipa rateaza si cealalta inscrie.

Rezultatul final este cel consemnat după departajare, cu menţionarea scorului la pauză şi finalul timpului regulamentar, pauză şi finalul fiecărei serii de prelungiri ş.a.m.d.

Golurile înscrise in prelungiri ca şi cele din seriile de aruncări de la 7 metri, se înscriu normal în raportul de joc, în dreptul realizatorului.
Pe toată durata partidei se respectă regulamentul de joc şi prevederile prezentului regulament.
Daca un oficial (A, B, C sau D) al unei echipe este descalificat, va fi suspendat pentru urmatorul joc , cazul urmand a fi inaintat Comisiei Centrale de Disciplina.
Daca un jucator este descalificat pentru abateri in relatia cu arbitrii sau reprezentantul FR Handbal, precum si daca a fost descalificat un ultimul minut de joc, acesta va fi suspendat pentru  urmatorul joc , cazul urmand a fi inaintat Comisiei Centrale de Disciplina.

Conditiile de alocare a drepturilor pentru organizarea  fazei finale a Cupei Romaniei

Faza finala se va desfasura pe o perioada de trei zile in sistemul F4, localitatea unde se vor disputa jocurile din cadrul fazei finale a Cupei  Romaniei, va fi stabilita  de către  F.R. Handbal – Comisia Centrală de Competiţii, pe baza ofertelor transmise de către cluburi, avand avizul AJH/AMH (o singura oferta din partea unei structuri sportive).

            In cazul in care sunt doua sau mai multe oferte care indeplinesc cerintele de atribuire, FR Handbal isi rezerva dreptul ca in functie de strategia sa de promovare a handbalului in teritoriu, sa stabileasca locatia unde se va desfasura faza finala          ( Final Four).
            Dacă nu vor exista oferte concrete, localitatea de desfasurare va fi stabilita de FRH, iar cheltuielile aferente persoanelor oficiale (transport, cazare, masa, barem arbitraj), chiria sală şi ambulanţa (dotata cu sistem de resuscitare), vor fi suportate de către toate echipele participante.


Cerinţe minimale pentru ofertarea Fazei Finale :

Gratuit:

- spaţiu de cazare pentru echipele participante adecvate  echipelor de Liga Nationala – 3 nopti x 21 pers. x 4 echipe
- asigurarea servirii mesei pentru echipele participante in unitati de alimentatie publica aferente locurilor de cazare – 3 zile x 21 pers. x 4 echipe
- baremul de arbitraj;
- chirie sala pentru  cate un antrenament/echipa si pentru jocuri;
- asistenţa medicală (ambulanta dotata cu sistem de resuscitare)
- transport pentru oficialii turneului – 14 persoane
- cazare şi masa pentru oficialii turneului (delegaţii F.R. Handbal şi arbitrii delegati)- 14 pers. x 3 zile - in limita sumelor prevazute de HG 1447
- premii speciale (cupe ,medalii, diplome)
- premii banesti,materiale
- premii individuale

Termenul limita pentru depunerea dosarelor pentru organizarea Fazei finale a Cupei Romaniei este 30.11.2015. Dupa aceasta data nu se mai accepta dosare.