Trofeul Carpați și-a stabilit echipele participante la cea de-a 47-a ediție care va avea loc în noua Sală Polivalentă din Cluj-Napoca, pe 20 și 21 martie 2015.

Alături de naționala României, publicul român va putea vedea jucând campioana mondială en titre, Brazilia, medaliata cu bronz la recent încheiatul Campionat European, Suedia și puternica reprezentativă a Germaniei.

Prima zi a competiției (vineri, 20 martie 2015) va fi deschisă de confruntarea dintre Suedia și Germania, meciul de gală al serii fiind între echipa României și cea a Brazilieii.

A doua zi se va desfășura meciul dintre învinsele din prima zi și finala turneului care va desemna și câștigătoarea Trofeului Carpați 2015.

Suntem fericiți fiindcă putem oferi publicului român meciuri de asemenea anvergură, într-o sală modernă și deosebit de frumoasă. Îi așteptăm într-un număr cât mai mare nu doar pe clujeni, ci și pe iubitorii handbalului din întreaga țară. În același timp, este un turneu foarte bun pentru selecționata noastră de handbal feminin în vederea pregătirii dublei cu Serbia pentru calificarea la Campionatul Mondial. Mii de mulțumiri comunității clujene pentru ajutorul dat în organizarea acestui turneu emblematic pentru handbalul românesc și pentru România.” – Alexandru Dedu, Președinte Federația Română de Handbal.