Cea de-a doua zi la Trofeul Carpați a debutat cu meciul dintre naționala Braziliei și cea a Poloniei. Polonezele au reușit o primă repriză bună în fața fostei campioane mondiale, Brazilia. S-au desprins la două goluri în minutul 20 (9-7) și au încheiat repriza tot cu un avans de două goluri, scor 11-9. Reprezentativa Braziliei nu s-a regăsit în cea de-a doua repriză, iar meciul s-a terminat 29-18 pentru reprezentativa Poloniei.

Se poate spune că în a doua repriză ne-am pierdut concentrarea: n-am mai fost la fel de activi în atac, am pierdut multe mingi și am ratat multe aruncări.  Polonia a jucat foarte bine și a profitat de greșelile noastre.

Mâine trebuie să fim mai buni, pentru că repriza secundă de azi a fost dezastruoasă. Trebuie să ne revenim, să depășim ziua de azi, și să luptăm pentru a face un meci bun înaintea Campionatului Mondial.

Jorge Duenas, Brazilia

Am jucat un meci foarte bun astăzi. În prima jumătate am jucat la același nivel cu Brazilia, ceea ce e foarte bine, Brazilia fiind favorita meciului de azi. Am avut un start excelent în a doua repriză: am jucat rapid, ne-am apărat bine, am avut poziționare bună pentru aruncări și am înscris ușor. Astfel, pe finalul jocului am putut să jucăm mai liber și fără presiune. A fost un meci bun pentru echipa noastră.

A fost minunat să jucăm în fața suporterilor noștri. Nu am știut că vor veni atât de mulți. Ne-am bucurat să-i auzim cântând imnul alături de noi.

Karolina Kudlacz-Gloc, Polonia

În cel de-al doilea meci al zilei, naționala feminină de handbal a României a câștigat detașat meciul împotriva reprezentativei Macedoniei, cu scorul de 31-18.

Tricolorele au marcat la foc automat în prima repriză a meciului prin Cristina Florianu și Ana Maria Popa, iar Yulia Dumanska a închis poarta României. România a avut la pauza o diferență de 13 goluri, scor 18-5. În partea secundă a partidei, macedonencele au încercat să grăbească ritmul de joc, însă echipa României a avut mereu răspuns și partida s-a terminat cu scorul de 31 la 18.

Am început foarte prost repriza întâi, și nu sunt deloc mulțumită; am încercat să revenim în repriza secundă, am jucat puțin mai bine, însă noi suntem o echipă tânără. Trofeul Carpați este important pentru noi, este o oportunitate pentru jucătoarele tinere de a câștiga experiență, ele fiind pentru prima dată la un astfel de turneu internațional. (...) Mă bucur foarte mult să joc din nou în fața publicului din România. Le urez fetelor mult succes la Campionatul Mondial!

 

Elena Gjorgjijevska, Macedonia

Am început destul de bine, cel puțin în apărare încercăm să punem la punct ultimele detalii. Ne bucurăm că am câștigat astăzi, ne bucurăm că a mers cât de cât apărarea, pentru că la asta am lucrat în ultima vreme și avem mici dificultăți acolo, dar, din fericire, azi a mers.

Ne dorim să ne iasă nouă jocul. Eu întotdeauna am zis că cel mai mare adversar al nostru suntem noi. Sperăm, în primul rând, să ieșim sănătoase pentru că asta este cel mai important, iar în al doilea rând să ne iasă jocul pentru că pentru asta ne pregătim.

De azi într-o săptămână jucăm cu Paraguay. Trebuie să ne gândim la ce urmează, trebuie să ne pregătim din ce în ce mai bine, trebuie să ne iasă lucrurile din ce în ce mai bine, și eu sper să facem o treabă bună.

Mădălina Zamfirescu, România

A fost un meci bun pentru noi, cele mai tinere. Am jucat bine colectiv, și în apărare și în atac, și cred că s-a văzut schimbarea de atitudine mai ales în apărare.

Ieri a fost primul meci. Am făcut puține antrenamente până la ora meciului. Sperăm ca de la zi la zi să fie cât mai bine. Mâine mai avem încă un meci, și apoi plecăm înspre Germania.

Nu suntem în formă maximă, nu acesta este obiectivul pentru acest trofeu – important e să prindem vârful acolo, în Germania.

Cristina Laslo, România

În ultima zi a Trofeului Carpați, Polonia va întâlni cu Macedonia, iar România va încheia turneul cu un meci împotriva Braziliei.

Material realizat de Alexandra Serafim și Karina Știopu în cadrul programului „Voluntar la Trofeul Carpați”.