Federația Română de Handbal anunță cu bucurie înființarea Centrului Olimpic de Tineret Iași, pentru disciplina handbal feminin. Comitetul Olimpic și Sportiv Român, în colaborare cu Federația Română de Handbal, au pus bazele acestei structuri în conformitate cu strategia de dezvoltare a sportului în general și a handbalului, în special.

 

F.R.H. a sesizat necesitatea înființării C.N.O.T. și la handbal feminin, după înființarea, în septembrie 2015, a Centrului Olimpic pentru Tineret Brașov la handbal masculin. Considerăm C.N.O.T. o continuare firească a Centrelor Naționale de Excelență, ținând cont că se adresează tinerelor între 18 și 23 de ani, obiectivul declarat reprezentându-l pregătirea sportivelor pentru Echipele Olimpice și Naționale.

C.N.O.T. Iași va participa în Divizia A sub titulatura de „C.N.O.T. Iași”.

Mulțumim C.O.S.R. pentru sprijin și pentru finanțarea acestui proiect. Apreciem modul în care reprezentanții C.O.S.R. au răspuns necesităților handbalului.

Mulțumim Universității ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Domnului Rector Tudorel Toader, pentru facilitățile acordate și pentru sprijinul oferit în pregătirea universitară a sportivelor noastre.

Și, nu în ultimul rând, mulțumim Consiliului Local, Domnului Primar Mihai Chirică și Comunității ieșene pentru tot sprijinul acordat în demararea și continuarea acestui proiect.

Considerăm această inițiativă un real succes în scopul realizării doleanțelor noastre de a continua istoria frumoasă a Handbalului Românesc și de a susține Handbalul Sport Național.