Nationala masculina de handbal (medaliata cu aur la Campionatul Universitar de la Malaga) si reprezentativa feminina (argint la aceeasi competitie) au revenit marti in tara dupa un zbor cu peripetii de la Barcelona, anulat de doua ori din cauza unei greve aeriene.


"Tricolorii au cucerit" in Spania primul titlul universitar dupa o pauza de 29 ani si totodata al 7-lea din istorie. Antrenorul Ion Mihaila este de parere ca selectionerul primei reprezentative a Romaniei, spaniolul Xavier Pascual Fuertes, se poate baza in viitorul apropiat pe mai multi jucatori din aceasta generatie de exceptie.


Ionut Iancu a fost cel mai bun portar al competitiei, el reusind 22 de parade in finala castigata in fata Coreei de Sud, scor 28-20.


Demis Grigoraș a fost golgheterul Campionatului Mondial Universitar cu 51 goluri.


Denisa Dedu a fost aleasa cel mai bun portar in competitia feminina. Goalkeeper-ul Coronei Brasov crede ca un mare merit in evolutia sa si a colegului Ionut Iancu din poarta nationalei masculine il are spaniolul Jaume Forte, noul antrenor cu portarii de la loturile nationale.


Team-managerul Nicoleta Alexandrescu crede ca Romania incepe sa devina o forta pe plan mondial si gratie staff-urilor tehnice ale loturilor nationale, in crestere numerica si calitativa in ultima perioada.