În perioada 20 – 21 februarie 2016, Sala de sport „George Bariţiu” din Turda a găzduit turneul de minihandbal „Ioan Deteşan”, turneu care a ajuns la a patra ediţie, organizat conform regulamentului Federației Române de Handbal pentru ediția 2015 - 2016, adică pe teren redus și fără scor.

F.R.H. aplaudă organizatorii turneului, reacțiile participanților fiind excelente. Promovarea minihandbalului în România este unul dintre obiectivele Federației, iar participarea unui număr de aproximativ 300 de copii este un moment de mare bucurie.

”Minihandbalul trebuie să fie adaptat vârstei copiilor, care este de 5 – 10 ani. Această vârstă înseamnă joacă, înseamnă bucuria mișcării și a sportului împreună cu copiii din jur, nu înseamnă spirit de competiție și întrecere”, a declarat Nicoleta Ivan, Antrenor Federal al F.R.H.

Federația Română de Handbal felicită organizatorul Turneului ”Ioan Deteșan”, Clubul Potaissa Turda, exprimându-și sprijinul pentru cât mai multe manifestări similare la nivel local, dovedit și prin organizarea Turneului de Minihandbal de la sfârșitul anului trecut, cu o participare de 1.650 de copii în cinci orașe (Târgu Mureș, Vaslui, Medgidia, Plopeni și Craiova).

Astfel încurajăm Handbalul, Sport Național!