Federația Română de Handbal va organiza un un moment special menit să marcheze memoria celui care a fost jucătorul de legendă Gheorghe Gruia, desemnat de I.H.F. drept cel mai mare jucător al tuturor timpurilor. 

Momentul comemorativ va avea loc la începutul meciului pe care naționala masculină îl va juca  împotriva Finlandei, duminică, 10 ianuarie, la ora 20:30. Meciul contează pentru turneul de pre-calificare în play-off-ul Campionatului Mondial de Handbal din 2017. 

Astfel, jucătorii români vor ieși la încălzire cu tricouri inscripționate cu fotografia și numărul de joc al lui Gheorghe Gruia. Reprezentanții F.R.H. vor rosti un discurs pentru a aminti contribuția lui Gheorghe Gruia la transformarea handbalului în sport național, iar partida va începe cu un moment de reculegere. Jucătorii vor purta o banderolă neagră, iar fiecare spectator prezent va primi un material despre cariera și performanțele neegalate ale lui Gheorghe Gruia. 

Ținând cont că tricoul cu numărul 10 a fost purtat de mai multe personalități ale handbaluluiu românesc și, la sfatul colegilor de generație ai lui Gheorghe Gruia, acest tricou va putea fi folosit în continuare de către jucătorii activi, ca un semn al continuității și tradiției sportului nostru.