Dacii vs romanii la handbal!

Nationala de handbal masculin se mentine in cursa pentru calificarea la Campionatul Mondial din 2017. Tricolorii au invins aseara, la Calarasi, reprezentativa Italiei, scor 35-22 (13-12), in cea de-a doua partida din grupa 2 a preliminariilor europene.

Inaintea partidei, handbalistii au primit cadou inedit de la federatie. Autocarul nationalei a fost branduit cu simboluri dacice. Design-ul presupune o minge de handbal stilizata, care se transforma intr-un lup dacic. Soferul spera ca noul autocar sa le insufle o atitudine razboinica jucatorilor.

Csepreghi si Novanc si-au facut selfie-uri cu noua mascota a nationalei de handbal, dacul. (ilustratie dacii si handbalul)

Moment de reculegere

Inaintea meciului s-a tinut un moment de reculegere in memoria tinerilor care au murit in urma tragediei din clubului Colective. Galeria a afisat un banner in semn de omagiu, iar jucatorii au evoluat cu banderole negre.

Atmosfera incendiara la Calarasi

Nationala a fost primita cu multa bucurie la Calarasi, oras unde antreneaza si selectionerul Aihan Omer. Sala a fost arhiplina si i-a purtat spre victorie pe tricolori. Dupa o prima repriza foarte dificila, in care oaspetii au condus si la 2 goluri, dacii au facut o mansa secunda de senzatie. Cel mai bun marcator al Romaniei a fost Marius Sadoveac (6 goluri).

Marcatorii echipei României au fost Sadoveac 6 goluri, Csepreghi 5, Grigoraş 5, Fenici 4, Novanc 3, Bera 2, Toma 2, Ghionea 2, Stavrositu 2, Onyejekwe 2, Racoţea 1, Iancu 1 gol.

sincron Marius Sadoveac, golgheter Romania

Prima clasată din fiecare din cele 6 grupe din preliminariile europene se va califica în faza play-off, în care se va lupta eliminatoriu in iunie 2016, pentru calificarea la turneul final al Campionatului Mondial din 2017. Invinsa la trei goluri in Austria (24-27) saptamana trecuta, Romania spera sa castige la scor returul de la Baia Mare (14 ianuarie) pentru a castiga grupa de calificare.

Sincron Aihan Omer, selectioner Romania

Tort pentru Marius Novanc

Pivotul nationalei a implinit 35 ani chiar in ziua meciului cu Italia. Dupa victoria cu Szuadra Azzura, colegii si iubita i-au facut o surpriza. I-au adus un tort pe teren la interviuri si i-au cantat La Multi Ani. Vizibil emotionat de gestul colegilor, Novanc s-a aratat optimist in privinta sanselor de calificare al Romaniei la turneul final. Sincron Marius Novanc, pivot Romania