Sedinta Comisiei Centrale de Apel din data de 25.05.2018

Hotarari Comisia Centrala de Apel, Vineri, 25 mai 2018


Proces Verbal Nr.43
Incheiat azi 25.05.2018

Participa: Ichim Florin, Iova Andreea, Marian Paclesan.

1. Referitor la apelul formulat de Mazilu Viorel impotriva hotararii nr.367/09.05.2018 a Comisiei de Solutionare a Memoriilor, se mentioneaza:

  • In fata Comisiei de Apel s-a prezentat reprezentantul Clubului Sportiv al Armatei “Steaua Bucuresti” – colonel de justitie Talpan Florin-Costel, conform imputernicirii anexate, caruia i-au fost inmanate motivele de recurs formulate de Mazilu Viorel si i s-au adus la cunostinta noile inscrisuri depuse;
  • Domnul Talpan Florin-Costel invoca inadmisibilitatea caii de atac a recursului astfel cum a fost formulat de Mazilu Viorel, intrucat calea de atac de urmat ar fi: “apelul”; alte precizarii pe fondul caii de atac formulate nu au fost facute;
  • Comisia de Apel uneste exceptia inadmisibilitatii (invocata de intimat) cu fondul si apreciaza ca pentru corecta solutionare a cauzei sunt necesare la dosar hotararile nr.294/10.05.2017 (pronuntata de catre Comisia de Solutionare a Memoriilor) si nr.344/27.11.2017 (pronuntata de catre Comisia de Solutionare a Memoriilor); in acest sens se va solicita, prin intermediul secretariatului FRH, sa fie puse la dispozitie cele doua hotarari.

Fata de imprejurarile aratate Comisia de Apel stabileste un nou termen de judecata pentru solutionarea apelului la data de 5 Iunie, ora 15:00, sediul FRH.

2. Cu privire la apelul formulat de Nastase Cristina si Stancu Simona impotriva deciziei CCD din data de 08.05.2018, comisia de apel hotaraste:

  • Respinge apelul ca nefondat, mentine legala si temeinica hotararea CCD de validare a Comisiei Centrale de Arbitrii; se are in vedere imprejurarea ca CCA a incadrat corect abaterea savarsita la dispozitiile art.86, pct.2, lit.a din Regulamentul de Organizare si Functionare a Comisiei de Arbitri; urmare a rapoartelor de analiza video a jocului intocmite de Bejinariu A. si Dancescu V. precum si a punctului de vedere al antrenorului federal Sorin Toacsen, a reiesit ca brigada de arbitrii a aplicat gresit in mai multe randuri regulile jocului, fapt care a influentat in mod negativ desfasurarea jocului; se retine totodata ca sanctiunea aplicata este cea minima prevazuta de art.86, pct.2 din Regulamentul de Organizare si Functionare a Comisiei de Arbitrii.   

3. In legatura cu apelul formulat de antrenoarea echipei CSS Tulcea, Gheorghe Gabriela impotriva hotararii CCD din data de 15.05.2018, comisia de apel hotaraste:

-admite apelul, desfiinteaza hotararea CCD si rejudecand cauza constata ca fapta constituie o abatere grava impotriva unui arbitru, savarsita de apelanta in calitatea de persoana oficiala inscrisa in raportul de joc; pe acest considerent fapta comisa este sanctionata potrivit art.43, pct.2 din Regulamentul Disciplinar al FRH; nu se poate retine cumulativ si sanctiunea prevazuta de art.37, pct.4 din Regulamentul Disciplinar al FRH intrucat aceasta dispozitie in mod exclusive abateri savarsite de reprezentantii cluburilor neinscrisi in raportul de joc;

- din actele existente la dosar rezulta ca apelanta Gheorghe Gabriela a fost inscrisa in raportul de joc ca antrenoare a echipei CSS Tulcea;

- fata de aceste aspecte Comisia de Apel aplica numitei Gheorghe Gabriela o sanctiune cu penalitate 300 lei, cu data limita de achitatre 05.06.2018 si suspendarea din activitatea competitionala pentru 2 (doua) etape, incepand in 15.06.2018;

- la stabilirea sanctiunii aplicate, Comisia de Apel a avut in vedere atat circumstantele atenuante cat si modul in care apelanta a comis efectiv fapta.

4. Referitor la apelul formulat de Clubul Sportiv Politehnica Iasi impotriva hotararii Comisii de Solutionare a Memoriilor nr.372 din 03.05.2018, in contradictoriu cu intimatul Nitu Laurentiu Nicusor, Comisia de Apel ia act ca a fost depus raspuns la intampinarea din partea apelantului la data de 23.05.2018 si urmeaza sa comunice inscrisul intimatului, fixand un nou termen de solutionare a prezentului apel la data de 205.06.2018, ora 15:30, sediul FRH, partile avand posibilitatea sa fie prezente personal sau prin reprezentant.

5. Referitor la apelul formulat de arbitrii Calina Valentin si Belean Claudiu, Comisia de Apel apreciaza necesar in solutionarea cauzei raportul de joc de la meciul disputant in data de 19.04.2018 intre CSM Bucuresti si Poli Timisoara; in acest caz se solicita prin secretariatul FRH depunderea inscrisului la dosarul cauzei pana la data de 05.06.2018 cand urmeaza a fi soluntionat apelul in sedinta de la ora 16 de la sediul FRH!   

      Sedinta s-a desfasurat intre orele 15:00-18:30